Gelukzoekers

Theater Malpertuis
Theater

‘Geluk is een seconde die een eeuwigheid wil zijn.’ (Gerrit Komrij)

In 2017 resideerde theatermaker Mokhallad Rasem (ex-Toneelhuis) op uitnodiging van Theater Malpertuis zes weken lang in het asielcentrum van Menen. Hij interviewde en portretteerde er bewoners. Ook voor ‘Gelukzoekers’ wil Rasem interviewen om mensen ‘hun verhaal te laten doen’. Alleen is deze keer de hele wereld zijn inspiratiebron.

Gewapend met microfoon en camera richt Rasem zich tot de mensheid: ‘Wat is geluk voor jou? Waar zit het ‘m in? Wat versta je eronder? Moet je er wel of niet naar streven? Vraagt het een inspanning, misschien zelfs een transformatie om het geluk te bereiken? Of heeft het juist met loslaten te maken? Kunnen we ook tevreden zijn met ongelukkig zijn?’

Na de interviewperiode duikt Mokhallad samen met actrice Charlotte Vandermeersch de repetitiestudio in om een nieuwe theatervoorstelling te maken. Samen gaan ze aan de slag met het materiaal en maken hun ultieme theatervoorstelling over de kunst van het geluk. 

productie Theater Malpertuis en theater arsenaal

idee en spel Mokhallad Rasem en Charlotte Vandermeersch

vormgeving en techniek Rik Teunis, Wim Loobuyck

Met dank aan Unie der Zorgelozen

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Flanders Tax Shelter.

Tarieven

Basistarief: 16.00 euro

- 26 jaar: 13.00 euro

UiTPAS-kansentarief: 1.50 euro