Hoogtij - Openluchtfototentoonstelling

Feest in rivierpark Scheldevallei
Expo, Wandelen

Hoogtij in beeld

De getijden werken in op de Schelde tot diep in het binnenland. In Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare lijkt de Noordzee erg veraf. Toch zijn laag- en hoogtij ook hier elke dag voelbaar, tot op zo'n 160 kilometer van de zee. Hier vind je de laatste kilometers waar de typische riviernatuur van Rivierpark Scheldevallei zich kon ontwikkelen. Vanaf Gent houdt een grote getijdensluis die invloed tegen.

Tussen 20 juni en 19 september word je in Berlare verwacht op de Scheldedijk tussen 't Oud Brughuys en het Veerhuis. Je kan zelf kiezen tussen een grote of kleine wandellus ter plaatse.

Wie stelt er tentoon?
Iedereen kon foto's insturen rond het thema "De kracht van water, vergankelijkheid en verandering van landschap", en van volgende fotografen werden beelden geselecteerd: Nancy Bracke, Danny Decant, Ivan De Bruycker, Justien Debrabandere, Lutgarde De Schrijver, Krista De Smet, Martine De Vuyst, Marc Tackaert, Tessa Tackaert en Steffen Roegiers. 

De route kan je hier downloaden en is ook gratis beschikbaar in het toeristisch infokantoor Onthaalpoort Donkmeer.

Fototentoonstellingen

Deze zomer wordt een wandeling in Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare extra interessant dankzij zes openlucht fototentoonstellingen. In elke gemeente vind je fotopanelen die zijn ingeplant in het landschap met magnifieke shots van zowel professionele fotografen als hobbyisten. Alle foto's brengen op hun eigen manier het gemeenschappelijke thema 'De kracht van water' in beeld.

Te bewonderen van 20 juni tot en met 19 september 2021!

Hoogtij - Openluchtfototentoonstelling

Kalender
Download