Hush - Henry's dream machine

Zonzo Compagnie
Muziek, Voor scholen, Theater

Zonzo Compagnie verovert de wereld met een reeks voorstellingen die je onderdompelen in het creatieve universum van een markant componist. Bach, Miles Davis, Thelonious Monk, Luciano Berio en John Cage passeerden al de revue. De Engelse barok componist Henry Purcell is de volgende in de rij.

Via een miniatuurversie van een oud theater duiken we de wereld van Henry Purcell in. Terwijl Henry als luchtgeest het spektakel gadeslaat, opent een zangeres de poorten naar de verbeelding. Ze neemt je mee in droombeelden of 'masques' die Purcell creëerde voor het theater. We horen de echo van Shakespeares Midzomernachtsdroom en De Storm, King Arthur is van de partij en ook Queen Mary's muziek klinkt, tot HUSH weergalmt en we het zwijgen worden opgelegd.

Een accordeonist en een luitist laten de muziek van Purcell schitteren in unieke arrangementen. Met melodieën en akkoorden nemen ze je mee door het barokke landschap van de zeventiende eeuwse componist. Om Henry’s magische universum te vertolken, zet een Belgisch-Canadees team in op een wonderlijke, multimediale ervaring. 

Copyright: Karolina Muraszak

Doelgroep: eerste en tweede graad lager onderwijs

Praktisch: Schoolvoorstelling om 10 en 14 uur.

Video

Pers
  • Fantasierijke en vrije arrangementen ondersteund door de luitist Jan Van Outryve en de diatonische accordeonist, werkelijk buitengewoon. Anne Niepold

Tarieven

Basistarief: 4.00 euro

Hush - Henry's dream machine

4.00 euro
Kalender
Reserveer
Corona

Mondmaskerplicht voor iedereen +10 jaar en Covid Safe Ticket voor de begeleiders.