Knechten van de koers

Vandegoor, Cleymans en Van Hyfte
Entertainment

Koers in Vlaanderen is heilig. Net als voetbal, frieten en Manneken Pis. Koers is lijden en afzien, door weer en wind, op kasseistroken in de Vlaamse Ardennen of onder een brandende zon op de flanken van een Alpencol. Maar wat maakt wielrennen nu zo mooi en aantrekkelijk? Dat zijn de verhalen!  Verhalen vol heroïek over de heldenmoed van renners, de prachtige overwinningen en de onwaarschijnlijke tegenslagen. 

In ‘Knechten van de koers’ bekijken Jelle Cleymans, Joost Van Hyfte en Christophe Vandegoor het wielrennen door hun eigen bril. Cleymans als wielerliefhebber, Vandegoor als verteller en Van Hyfte als een moderne hofnar. Joost heeft namelijk totaal niets met wielrennen. Het resultaat is een cocktail van hilarische anekdotes, onverwachte opdrachten en nostalgische verhalen. Nu eens op de hoge snelheid van een massasprint, dan weer trager en op souplesse als een gevleugeld klimmer. 

met: Jelle Cleymans, Christophe Vandegoor, Joost Van Hyfte, Jo Mahieu (gitaar), Dirk Van der Linden (Hammond-orgel) en Yves Baibay (drums)

Copyright: Johannes Vande Voorde 

Video

Tarieven

Basistarief: 21.00 euro

- 26 jaar: 17.00 euro

UiTPAS-kansentarief: 1.50 euro