Plan B

Met kinderen, Entertainment, Fietsen, Parcours

Plan B

Anderhalf jaar lang wist het coronavirus ons sociaal leven zo goed als plat te leggen. Maar achter de schermen bleef het gemeentebestuur aan de slag: nieuwe projecten opstarten, lopende zaken opvolgen en met zorg afronden. Projecten die we in normale omstandigheden zouden vieren met bubbels, in de oude betekenis van het woord.

Omdat we heel wat verwezenlijkingen niet in de kijker konden zetten zoals gewoonlijk, doen we het nu letterlijk en figuurlijk via ‘Plan B’: een fietsroute die de hele gemeente doorkruist. Je ontdekt ze op eigen tempo via de kaart die samen met Infogem in je brievenbus viel, of op zondag 19 september van 14 tot 17 uur in groep én met leuke gratis extra’s op verschillende locaties.

 • SCC De Venne
  Geniet mee van het muzikale talent van de jeugdafdeling van Koninklijke Fanfare Sint-Pietersvrienden Uitbergen terwijl je geniet van een lekker ambachtelijk ijsje.
   
 • Boerenkrijgpark
  In het Boerenkrijgpark maken de zelfverklaarde topfotografen Jos & Jos foto’s op een bijzondere manier. Hun fototoestel is het nieuwste van het nieuwste, mét ingebouwd fotoshop-programma. Hilariteit verzekerd!
   
 • Geboortebos
  In het Geboortebos trakteren de medewerkers van Huis van het Kind je op een gezonde appel. Theater Tomaat neemt je via ludieke minivoorstellingen mee in een verhaal over appels en over de werking van het Huis van het Kind.
   
 • Eendenkooi
  In de nieuwe natuurspeeltuin van de Eendenkooi blazen piraten je omver met hun circuskunsten op de tonen van de minutenwals van Chopin. Ze raken en verwonderen met een perfecte balans tussen circus en techniek! Ze gaan geen uitdaging uit de weg en nemen jouw verzoeken graag op in hun piratenwals. Ga met hen mee terug in de tijd!
   
 • Kasteelpark
  Ga in het Kasteelpark langs bij de Typotheek: een magazijn op wielen vol kostbare letters en woorden. De Typothekers zijn wereldvreemde, maar vriendelijke woordverzamelaars. Op speelse wijze geven ze jou inspiratie om iets leuks te doen met hun collectie. Met hun typemachines en Chinese inkt maken ze samen met jou een postkaart met een leuk gedicht en originele illustratie.

De animatie is gratis en vrij toegankelijk van 14 tot 17 uur.
Geniet met je gezin van een leuke namiddag langs de mooiste plekjes in de gemeente. Tussendoor kan je lekker verpozen op de terrasjes van onze lokale horeca.

Extra fietsroutes zijn begin september verkrijgbaar in het gemeentehuis, Onthaalpoort Donkmeer, de bib, CC Stroming en het Sociaal Huis.