Unlock The City

Voor groepen, Entertainment, Wandelen, Bezienswaardigheid

Van 1 juni tot 30 september kan je met je familie of vrienden rond het Donkmeer terecht voor een gratis spel ‘Unlock the city’. In deze razendspannende escape game ontgrendel je opdrachten op verschillende hotspots rond het Donkmeer om zo de code van een virtuele kluis te kraken. 

Het spel start aan Onthaalpoort Donkmeer, is gratis en neemt ongeveer één tot anderhalf uur in beslag. Met je smartphone of tablet scan je een QR-code of voer je een spelcode in, waarna het spel gedownload wordt op je toestel. Je geeft je naam in, neemt een selfie en doorloopt een korte instructievideo… en dan kan het spel écht starten! Je krijgt als speler je eigen locatie te zien, alsook de hotspots van het spel. Door deze hotspots fysiek te bezoeken, worden de gekoppelde opdrachten vrijgegeven.

Als speler probeer je het antwoord op de opdracht te vinden, zodat je het kan gebruiken voor de finaleopdracht. Per opdracht zijn er ook punten te verdienen, waardoor er wat competitie ontstaat tussen de verschillende deelnemers. 

Wanneer alle locaties bezocht zijn en alle opdrachten uitgevoerd zijn, wordt de finale code-opdracht automatisch vrijgegeven. Enkel door de antwoorden van de verschillende opdrachten te combineren, kan de finale code gevonden worden en kraak je de kluis. Missie geslaagd? Dan krijg je een virtuele ‘Unlock The City’-medaille die je kan opslaan en delen via sociale media. Proficiat!