Dag van de Trage Weg

Met gids, Wandelen, Fauna en Flora, Erfgoed

Begeleide wandeling langsheen trage wegen
Buurtwegen, boswegen, kerkwegels... Paden die landbouwers met hun akkers verbonden of drinkebroers met het café. Trage wegen brengen je overal. Veilig én avontuurlijk, doorheen het landschap of middendoor het dorp. Exclusief voor zachte weggebruikers.

Ter gelegenheid van de Week van het Bos en Dag van de Trage Weg neemt de Heemkundige Kring van Overmere je mee op sleeptouw voor een wandeling.

Wat is er leuker dan een wandeling met je gezin in de prachtige natuur van Overmere? Je leert niet alleen over de geschiedenis van deze streek, maar je beleeft ook een spannend avontuur in de voetsporen van de Overmeerse Brigands. Deze heldhaftige strijders namen het op tegen de Franse bezetters tijdens de Boerenkrijg. Je wandelt langs de plekken waar hij en zijn makkers vochten en zich verstopten. Je ontdekt ook hoe het leven was in die tijd. 

Deze wandeling is ongeveer 4 km lang en geschikt voor jong en oud. Dus trek je wandelschoenen aan en ga mee op pad in de voetsporen van de Overmeerse Brigand. Het wordt een onvergetelijke namiddag!

Een rustige wandeling vol wisselende landschappen.

Praktisch

  • 4 km
  • Door Heemkundige Kring Overmere

Prijs

  • GRATIS
  • Graag inschrijven via 'schrijf je in'-knop

Locatie

  • Afspraak om 15 uur aan de O.L.V. Vrouw Lourdeskapel in het Boerenkrijgpark in Overmere.