Eten & drinken

In Berlare heten tal van gezellige restaurants je welkom. Heel wat van die eethuizen serveren palingspecialiteiten. Naast de typische palingrestaurants vind je ook brasseries, wereldkeukens, snackbars en tearooms.

In de gids ‘Eten en drinken in Berlare' vind je het volledige gamma terug.
Deze gids is ook te verkrijgen in het toeristisch infokantoor.

Streekproducten

Paling

De Donk is vermaard om zijn heerlijke palinggerechten. De levende paling wordt in tankwagens met zuurstofvoorziening ingevoerd. Na invoer blijft de paling nog altijd een waterkuur ondergaan in het Donkmeer om daarna vers en panklaar te verhuizen naar de keukens van de talrijke omliggende restaurants. De koks aan het Donkmeer kennen vele recepten om hun lekkere paling te bereiden: in 't groen, met tomaten, gebakken, …

Meer info: Palinghandel Borremans

Berloumi

Berloumi is een Belgisch/Berlaarse grillkaas van het type Halloumi. Berloumi heeft een unieke smaak die niet te vergelijken is met andere kazen. Gebakken of gegrild heeft hij een hartig, warm en rijk aroma. Maar het is vooral de textuur die de kaas uitzonderlijk maakt. Berloumi smelt niet zoals andere kazen en heeft een eerder stug en veerkrachtig mondgevoel. Een smaaksensatie die al snel geapprecieerd wordt!

Meer info: Berloumi

Cher

Cher is een artisanaal chocoladebedrijf uit Berlare, klein, maar fijn, waar kwaliteit primeert. In 2010 was Cher één van de chocolatiers die België mocht vertegenwoordigen op de Wereldexpo in Shanghai (China) , alsook in Milaan 2015 waren zij aanwezig.

Meer info: Cher