Permanent aanbod

Oude Scheldemeander en Berlare Broek

Dit gebied omvat een afgesneden paleomeander van de Schelde gelegen op de linkeroever. Deze meander is heel goed herkenbaar in het landschap.

Eendenkooi

De Eendenkooi is een plek waar eenden gevangen werden voor consumptie. Het is enige gerestaureerde eendenkooi in Vlaanderen. Ze kent haar oorsprong in de 17de eeuw. 

Riekend rustpunt

Het Riekend Rustpunt is het kleinste museum van de regio en belicht het mesttransport over water van de stad naar het platteland.

Kasteel Berlare

Het kasteel met park ligt in het hart van de dorpskern Berlare. Het domein behoorde historisch aan de heer van Berlare en is sinds 2008 eigendom van de gemeente.

Boerenkrijgpark

Het park, in hartje Overmere is genoemd naar de Boerenkijg die op 2 oktober 1798 begon in Overmere.  

Bareldonkkapel

De Bareldonkkapel is gelegen op een zandduin of donk, nabij het Donkmeer. Het is een devotiekapel, met bijhorende beeweg. 

Veer Berlare

Oudste veerpont van de regio

Monumenten

Berlare heeft diverse monumenten. Het Boerenkrijgmonument, de oorlogsmonumenten, de lantaarnpaal en de schandpaal liggen verspreid over de gemeente.

Boerenkrijgwandeling

4.5 - 6.5km - Aan de hand van een kindvriendelijke erfgoedwandeling met wist-je-datjes ontdek je meer over de geschiedenis van het Boerenkrijgpark en haar omgeving.

Op stap met Sint-Maarten

Berlare en de erfgoedwerking van Dijk92 zetten Sint-Maarten in de kijker met een infopaneel en een wandelroute met de Erfgoedapp.

Voor scholen
Educatief pakket in Onthaalpoort Donkmeer

Onthaalpoort Donkmeer is een modern, toeristisch infokantoor én hedendaags museum aan de oever van het Donkmeer in Berlare.

Voor scholen
Aan de bak met cultuur
Organisatie: Dijk 92

Fichebak vol inspiratie en tips.