Permanent aanbod

Onthaalpoort Donkmeer

Onthaalpoort Donkmeer is een modern, toeristisch infokantoor én hedendaags museum aan de oever van het Donkmeer in Berlare.

Donkmeer

Op en rond Vlaanderens mooiste meer kan je varen, vissen, wandelen en fietsen. Een tochtje rond het meer laat je proeven van het moois dat de streek te bieden heeft. 

Eendenkooi

De Eendenkooi is een plek waar eenden gevangen werden voor consumptie. Het is enige gerestaureerde eendenkooi in Vlaanderen. Ze kent haar oorsprong in de 17de eeuw. 

Aaidierenweide

Op de grens van de Eendenkooi met recreatiedomein Nieuwdonk ligt een weide waar geitjes, konijntjes en zelfs een alpaca vrij rondlopen.

Vlindertuin

Geen tropische kooi met bontgekleurde vlinders, wél een locatie die door enkele kleine ingrepen tot een vlinderparadijs werd omgetoverd en heel wat soorten aantrekt.

Bareldonkkapel

De Bareldonkkapel is gelegen op een zandduin of donk, nabij het Donkmeer. Het is een devotiekapel, met bijhorende beeweg. 

Kasteel Berlare

Het kasteel met park ligt in het hart van de dorpskern Berlare. Het domein behoorde historisch aan de heer van Berlare en is sinds 2008 eigendom van de gemeente.

Boerenkrijgpark

Het park, in hartje Overmere is genoemd naar de Boerenkijg die op 2 oktober 1798 begon in Overmere.  

Beeldentuin Vic Temmerman

Vic Temmerman werd geboren in Overmere en werd restorateur en beeldhouwer. Hij was actief als docent vormgeving en beeldhouwkunst in binnen- en buitenland.

Riekend rustpunt

Het Riekend Rustpunt is het kleinste museum van de regio en belicht het mesttransport over water van de stad naar het platteland.

Monumenten

Berlare heeft diverse monumenten. Het Boerenkrijgmonument, de oorlogsmonumenten, de lantaarnpaal en de schandpaal liggen verspreid over de gemeente.

Veer Berlare

Oudste veerpont van de regio