Permanent aanbod

Onthaalpoort Donkmeer

Onthaalpoort Donkmeer is een modern, toeristisch infokantoor én hedendaags museum aan de oever van het Donkmeer in Berlare.

Aaidierenweide

Op de grens van de Eendenkooi met recreatiedomein Nieuwdonk ligt een weide waar geitjes, konijntjes en zelfs een alpaca vrij rondlopen.

Bareldonkkapel

De Bareldonkkapel is gelegen op een zandduin of donk, nabij het Donkmeer. Het is een devotiekapel, met bijhorende beeweg. 

Boerenkrijgpark

Het park, in hartje Overmere is genoemd naar de Boerenkijg die op 2 oktober 1798 begon in Overmere.  

Eendenkooi

De Eendenkooi is een plek waar eenden gevangen werden voor consumptie. Het is enige gerestaureerde eendenkooi in Vlaanderen. Ze kent haar oorsprong in de 17de eeuw. 

Kasteel Berlare

Het kasteel met park ligt in het hart van de dorpskern Berlare. Het domein behoorde historisch aan de heer van Berlare en is sinds 2008 eigendom van de gemeente.

Monumenten

Berlare heeft diverse monumenten. Het Boerenkrijgmonument, de oorlogsmonumenten, de lantaarnpaal en de schandpaal liggen verspreid over de gemeente.

Veer Berlare

Oudste veerpont van de regio

Riekend rustpunt

Het Riekend Rustpunt is het kleinste museum van de regio en belicht het mesttransport over water van de stad naar het platteland.

Vlindertuin

Geen tropische kooi met bontgekleurde vlinders, wél een locatie die door enkele kleine ingrepen tot een vlinderparadijs werd omgetoverd en heel wat soorten aantrekt.

Beeldentuin Vic Temmerman

Vic Temmerman werd geboren in Overmere en werd restorateur en beeldhouwer. Hij was actief als docent vormgeving en beeldhouwkunst in binnen- en buitenland.