Broekbosroute

Fietsen

Deze mooie Broekbosroute kan je op 2 plaatsen starten: de sporthal in Overmere (Molenstraat 1b) of de sporthal in Berlare (Dorp 37D). Op deze MTB-route worden onverharde wegen, brede grintpaden en prachtige panorama’s afgewisseld met slingerende single-tracks over smalle bospaden. De Broekbosroute is een goed berijdbare en snelle route, ideaal voor de beginnende mountainbiker.

Via de polders van de Schelde en de Heisbroeken brengt de tocht je tot aan de overzetplaats “den Aard”. De jaagpaden in de polders van de Schelde brengen ons naar het landelijke Uitbergen, waar we doorsteken richting het bosrijke deel van Berlare. De Gratiebossen en het Berlaarse Broekbos leiden je nadien naar het Donkmeer. Via het Provinciaal domein Nieuwdonk brengt de tocht je naar het Boerenkrijgpark in Overmere.
Wie wenst kan deze Berlaarse MTB-route (54 km) uitbreiden met extra MTB-kilometers. De route sluit binnen het MTB-netwerk Schelde-Durme immers naadloos aan op de MTB-routes van Destelbergen-Laarne (58 km), Wichelen (36 km) en Zele (45km).

Download de blauwe lus

Download de groene lus

Download de blauwe en groene lus