KUNSTacademie

Afdeling Berlare
Muziek, Met kinderen, Theater, Vorming, Workshop, Lessenreeks

KUNSTacademie Berlare is een filiaal van Wetteren. Het heeft een afdeling Woord, Muziek en Beeld. 
Kinderen en tieners die graag willen leren tekenen, schilderen, boetseren, muziek spelen, voordragen of toneelspelen, kunnen zich inschrijven.

Podiumkriebels 

Op een creatieve, speelse manier leer je de basiselementen van muziek kennen door te zingen, luisteren, zelf muziek te maken met speciale instrumentjes. En wellicht krijg je dan zin om later zelf een echt muziekinstrument te leren bespelen… Maar misschien speel je wel graag toneel of vertel je wel graag een verhaaltje…? 

Voor iedereen die in het eerste of tweede leerjaar zit.

Afdeling Woord

Wist je dat toneel / woord één van de beste hobby’s is om later op je CV te zetten? Niet moeilijk, want je leert er een pak vaardigheden die je later in je werkende en sociale leven zal kunnen gebruiken. Vanaf 8 jaar kan je de wondere wereld van het woord ontdekken.  Je experimenteert met je stem en je lichaam. Je leert duidelijk spreken en je bouwt je zelfvertrouwen op. Je mag je fantasie er de vrije loop laten. Je vertelt, improviseert en zet je eerste stappen op het grote podium. Je speelt er met teksten die je op je eigen creatieve manier leert brengen. Ondertussen werken we ook aan lichaamshouding, gezond stemgebruik, duidelijke articulatie, stem- en spreekplezier enz.

De lessen worden gegeven voor leerlingen vanaf 8 jaar. Maar je kan op verschillende leeftijden inspringen. Kom gewoon eens een keertje langs, dan geven de leerkrachten je graag een extra woordje uitleg.

Afdeling Muziek

In het domein muziek zijn er verschillende soorten cursussen, theoretische cursussen, individuele lessen en groepslessen of klassikale lessen.

De individuele cursussen omvatten de instrumentlessen. De leerlingen worden ingedeeld in groepjes van maximaal vier leerlingen. Je krijgt gedurende een uur individueel instrumentonderricht, maar wordt indien de leerkracht dit wenselijk acht ook betrokken bij de les van de andere leerlingen van jouw groep. In Berlare kan je kiezen voor lessen dwarsfluit, gitaar, koper, piano, saxofoon, slagwerk, cello en viool. Voor andere instrumenten of zang kan je naar de hoofdschool in Wetteren.

Afdeling Beeld

Er zijn twee filialen in Berlare waar je beeldende vorming kan volgen: Feestzaal Overmere en Dorp 94 (rechtover CC Stroming).

Kinderen van 6 tot 11 jaar kunnen er terecht voor een artistieke opleiding met een zo gevarieerd mogelijke benadering van de beeldende creativiteit.

Kinderen kunnen zich ten volle uitleven zonder schrik te moeten hebben van een vlekje op stoel, tafel of muur. Ze experimenteren met dingen die op school en thuis onmogelijk zijn door het ontbreken van tijd, ruimte en kennis. Tekenen, schilderen, boetseren, knutselen, collage, animatie, reusachtig groot en soms piepklein, alleen en soms in groep, in zwart-wit of kleur… Dit alles en nog veel meer komt aan bod en wordt op een speelse wijze gestimuleerd en tot artistieke ontplooiing gebracht via diverse technieken en materialen.

 

Video: KUNSTacademie zingt 'Niets is cooler dan Kertmis' - 23/12/2021

Video