Scheldeland

Geniet van stille waters in Scheldeland

In Scheldeland geniet je van de stille waters. Wandel langs de Schelde, Dender en Rupel, over jaagpaden en dijkwegen, waai uit tijdens één van de boottochten of maak gebruik van de gratis veerponten voor voetgangers en fietsers. Culinair staan asperges, paling in ’t groen en Duvel op de kaart. Overdag kan je traditionele kroegenspelletjes uitproberen op de Volkssportenroute en ’s avonds ga je onder zeil in een authentieke hoevekamer. Ook daarnaast valt er heel wat te bekijken en te beleven: van indrukwekkende steenbakkerijmusea en industrieel archeologische sites tot boeiende heemmusea.

Meer info over Scheldeland

De toeristische regio Scheldeland wordt geografisch afgebakend als zijnde de Oost-Vlaamse gemeenten Aalst, Berlare, Buggenhout, Denderleeuw, Dendermonde, Destelbergen, Erpe-Mere, Haaltert, Hamme, Laarne, Lebbeke, Lede, Melle, Merelbeke, Ninove, Wetteren, Wichelen, Zele en een deel van Gent (deelgemeenten Gentbrugge, Ledeberg, Sint-Amandsberg en Zwijnaarde) en de Antwerpse gemeenten Bornem, Puurs, Sint-Amands (cluster Klein-Brabant - Scheldeland), Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle (cluster Rupelstreek), Willebroek en Zwijndrecht en een deel van Mechelen (deelgemeenten Heffen, Leest, Hombeek en Walem + Battel). De afbakening van de toeristische regio Scheldeland wordt vanuit marktrelevantie verder aangevuld met de watergebonden toeristische producten van de gemeenten Temse en Kruibeke.

Toerisme Scheldeland is een interbestuurlijk samenwerkingsverband tussen Toerisme Oost-Vlaanderen, het provinciebestuur Antwerpen, de steden, de gemeenten en lokale VVV’s uit de regio Scheldeland, Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland vzw en Toerisme Rupelstreek vzw.