Boekvoorstelling Marc Lonneville

Minder in het echt
Lezing, Literatuur

Marc Lonneville stelt zijn nieuwe boek 'Minder in het echt' voor. Dichter Hilde Van Cauteren  gaat een poëtische dialoog aan met Marc Lonneville. Ingeleid door Ivo Van Strijtem en met muzikale omkadering door Fleur Van Damme (zang) en Joris Verschueren (piano). Na de boekvoorstelling is er een receptie en signeersessie voorzien.

Over Minder in het echt

Hoe verhouden schijn en werkelijkheid zich tot elkaar? Dit is de vraag die Marc Lonneville in Minder in het echt onderzoekt. Niet alleen in het leven van de dichter die met alter ego’s, afspiegelingen en constructies werkt maar meer uitgebreid in het leven van ieder van ons. Hoe betrouwbaar zijn herinneringen, hoe betrouwbaar is de taal, welke sluipwegen leiden ons naar vaste grond? Vinden we het antwoord bij de filosoof of eerder bij de psychiater? De antwoorden die de dichter geeft, getuigen van grote taalvirtuositeit. Hij schrijft toegankelijk en toch verrassend. Een humoristische ondertoon is nooit veraf.  Met milde ironie en onverwachte wendingen laat Marc Lonneville de lezer alle hoeken van de werkelijkheid zien. 

Marc Lonneville (Brugge, 1957) studeerde taal- en letterkunde aan de Universiteit van Gent en American Studies in Amherst College. Vanuit zijn vakgebied en zijn burgerdienst als opvoeder bij dove en slechthorende adolescenten ontwikkelde hij een grote interesse  voor alle aspecten van de menselijke communicatie. Hij was vele jaren actief als docent literatuur en communicatie. Onder meer in de Kunstacademie van Brugge en in de Abdijschool van Zevenkerken.

Minder in het echt is de tweede bundel van Marc Lonneville. In 2021 debuteerde hij met de bundel Cassandra Stuiterbal, een poëtische zoektocht naar de ander die zowel gave als vloek in zich draagt. De voorbije jaren verschenen gedichten van hem in verschillende tijdschriften zoals Het Liegend Konijn, Roer, de Schaal van Dighter en Elders Literair.

 

Organisatie: Uitgeverij De Zeef en Cultuurhuis Stroming
Locatie: grote zaal Cultuurhuis Stroming

Gratis
Reserveren via info@uitgeverijdezeef.be