UiTPAS

UiTPAS is een spaarkaart voor vrije tijd. Iedereen kan de UiTPAS gebruiken voor cultuur, sport en ontspanning: film, toneel, dans, sportclub, cursussen ... Bij elke activiteit spaar je punten. Die punten kan je ruilen voor gratis tickets, kortingen of andere voordelen.

UiTPAS met kansentarief

Mensen met een beperkt inkomen hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. Met deze pas, die er net hetzelfde uitziet als de pas zonder kansentarief, betaal je minder als je deelneemt aan een activiteit. Natuurlijk kan je ook punten sparen en ruilen. Denk je dat je in aanmerking komt? Ga dan zeker langs bij het OCMW van de gemeente Berlare.

UiTPAS Dender

Berlare maakt deel uit van UiTPAS-regio Dender. Die telt inmiddels 14 leden. Inwoners uit Aalst, Berlare, Buggenhout, Denderleeuw, Dendermonde, Erpe-Mere, Haaltert, Laarne, Lebbeke, Lede, Ninove, Wetteren, Wichelen en Zele kunnen hun UiTPAS in hun eigen gemeente of stad aankopen. Punten sparen en ruilen kan bij alle aanbieders in Vlaanderen en Brussel. Het kansentarief blijft wel beperkt tot UiTPAS Dender. Vergeet dus zeker je UiTPAS niet als je naar Brussel, Gent, Oostende, Leuven, Mechelen… gaat! De kaart ziet er in elke regio anders uit, maar werkt overal hetzelfde. 

Koop je UiTPAS

Een UiTPAS kost 5,00 euro. Ben je minderjarig, dan betaal je 2,00 euro. De UiTPAS blijft geldig. Een UiTPAS met kansentarief is gratis, maar moet wel elk jaar opnieuw worden verlengd. Bovendien krijg je bij de aankoop van een UiTPAS meteen een heleboel voordelen!

Kom nog eens buiten!

Met je UiTPAS spaar je een punt wanneer je deelneemt aan gemeentelijke activiteiten of aan activiteiten van UiTPAS-verenigingen. Je kan UiTpunten sparen bij betalende én gratis activiteiten. Sparen doe je door je UiTPAS tegen de UiTPAS-zuil te houden, door je UiTPAS te laten scannen bij een baliemedewerker of zelf, via de UiTPAS-app. Heb je een UiTPAS met kansentarief, dan kan je niet enkel een UiTpunt sparen maar heb je ook recht op korting bij aankoop van een ticket. Zie je ergens een UiTPAS-logo? Dan kan je er punten sparen én is er kansentarief mogelijk.

Doe je voordeel!

Heb je genoeg punten gespaard? Dan kan je deze ruilen voor allerlei UiTPAS-voordelen. Kortingen, gratis tickets, gadgets, unieke cadeaus… Een overzicht van de ruilvoordelen vind je op www.uitpas.be of de Facebookpagina UiTPAS Dender. 

UiTPAS op school

Vanaf september 2020 kunnen leerlingen van alle Berlaarse scholen die houder zijn van een UiTPAS met kansentarief aan verminderd tarief deelnemen aan schooluitstappen (theaterbezoek, sportdagen, bos- en zeeklassen, enz.). De gemeente/stad van de pashouder draagt de helft van de kostprijs van de uitstap en de school past het verschil bij.

UiTPAS voor verenigingen

Als vereniging kan je ook met UiTPAS aan de slag. Je kan als UiTPAS-aanbieder eenvoudig en discreet kansentarief toekennen aan mensen met een beperkt inkomen, je leden en bezoekers punten laten sparen en ruilvoordelen aanbieden. Als UiTPAS-partner beloon je je leden en deelnemers aan het eigen aanbod met punten, je geeft mensen in armoede de kans om te participeren, je bereikt een ruimer publiek, bent met je vereniging aanwezig in heel wat extra UiTPAS-communicatie en je krijgt een beter inzicht in je publiek.

De infobrochure voor verenigingen vind je hier.

Op deze pagina werden enkele inspirerende verhalen en praktijkvoorbeelden verzameld. Voor meer informatie kan je steeds terecht op uitpas@berlare.be.

Verkooppunten UiTPAS zonder kansentarief

balie van Cultuurhuis Stroming
Dorp 101, 9290 Berlare
cultuurhuis@berlare.be
052 43 25 50 

Onthaalpoort - Dienst Recreatie & Ondernemen
Donklaan 123, 9290 Berlare
recreatie@berlare.be
052 43 25 60

Verkooppunt UiTPAS met en zonder kansentarief

Sociaal Huis
Baron Tibbautstraat 29a, 9290 Berlare
sociaalhuis@ocmwberlare.be
09 326 97 10

Welkomstvoordelen Berlare

• gratis minigolfbeurt (info: Dienst Recreatie & Ondernemen)
• eenmalige korting van 2,50 euro voor een voorstelling in eigen beheer (Cultuurhuis Stroming)

Ontdek ook de welkomstvoordelen uit de andere 'UiTPAS Dender'-gemeenten op www.uitpasdender.be