Vlindertuin

Fauna en Flora, Bezienswaardigheid

Hier vind je geen tropische kooi met grote bontgekleurde vlinders, wél een locatie die door enkele kleine ingrepen tot een heus vlinderparadijs werd omgetoverd en heel wat soorten aantrekt. De vele bloemen en planten vormen immers een waar restaurant voor vlinders en bijen én ze vinden hier ook de nodige beschutting. Zo geven we hen een duwtje in de rug om hun belangrijke rol in de voedselketen te kunnen blijven vervullen. En wij genieten mee van al die kleurenpracht! 

Vlinders zijn niet alleen mooi, ze hebben ook hun nut. Zo helpen ze bloemen bestuiven, hebben ze hun rol in de voedselketen (niet in het minst als rups), en zegt hun aan- of afwezigheid ook iets over de natuurkwaliteit van de omgeving.

Toch worden vlinders een zeldzaamheid doordat hun biotoop razendsnel inkrimpt door menselijke aanwezigheid. Aangepaste bloemen, planten en andere ingrepen, moeten de vlinders naar de vlindertuin lokken én hen beschermen. Enkele kleine ingrepen leiden samen tot een waar vlinderparadijs. En wij genieten mee van al die kleurenpracht! Leuk voor jong en oud.

Toegang gratis. Begeleide groepsbezoeken mogelijk onder begeleiding van vzw Durme.