Erfgoeddag - Op stap met de Berlaarse straatnamen

In het spoor van jouw straatnaam
Met kinderen, Erfgoed

Op zondag 21 april 2024 blijf je maar beter thuis, want dat is het thema van Erfgoeddag dit jaar! Duik in de geschiedenis van Berlare met de digitale erfgoedtour en het Oehoe-erfgoedspel. 

Baron Tibbaut, Emiel Hertecant, pastoor Penne, pastoor Christiaens, … Bekende figuren voor wie in Berlare woont. Of toch niet? Wie waren al deze personen en wat hebben ze uitgespookt dat er in onze gemeente een straat naar hen werd vernoemd? Je ontdekt er alles over via de Erfgoedapp, die kan je gratis downloaden via  Erfgoedapp.

Je leert ook Oehoe kennen, de vrolijke mascotte van de ErfgoedApp, speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Het uiltje verschijnt telkens wanneer er een opdracht te vervullen is. Je kan deze bijzondere straten ook al fietsend of wandelend ontdekken, op basis van de straatnamen en door gebruik te maken van de app.

 

Gratis opdrachtenboekje

Vanaf woensdag 17 april kan je jouw opdrachtenboekje ophalen in Cultuurhuis Stroming of Onthaalpoort Donkmeer. Een toffe kans om de gemeente op een andere manier te leren kennen en de geschiedenis tot leven te brengen! Heb je het boekje ingevuld? Breng het dan terug naar Cultuurhuis Stroming en maak kans op een leuke medaille!

I.s.m Erfgoedcel Dijk92, FARO, Heemkundige Kring Overmere, Heem- en Oudheidkundige Kring Berlare. Met dank aan archief fam. Van der Linden en Marc Vandersmissen.

Nog tips en toevoegingen? Stuur een mailtje naar cultuurhuis@berlare.be.

 

Erfgoeddag - Op stap met de Berlaarse straatnamen

Kalender