Stroom met Trio Pletenitsa

Festival Van Vlaanderen
Muziek, Wateractiviteit

De getijden bepalen het uur

Na het succes van vorig jaar vaart ons CO²-neutrale schip, De Vrijbuiter, weer zijn groene en creatieve koers langs de meanders van Schelde en – nieuw dit jaar! –  haar zijrivieren. Van 24 juni t/m 5 juli meert hij aan in verschillende gemeenten voor een sfeervol oeverconcert, gratis te beluisteren vanaf de oever.  

De Vrijbuiter is een meer dan honderd jaar oud klimaatneutraal zeilschip, dat voorzien is van zonnepanelen, een windturbine en een elektrische motor op zoutbatterijen. Ook dit jaar heeft de kapitein weer een uitgekiende selectie van bijzondere artiesten uit verschillende genres aan boord: van woordkunst tot opera en flamenco. Alle hens aan dek voor prachtige muziek op idyllische locaties aan het water! 

Droom weg bij zonsondergang met Trio Pletenitsa, een vocaal trio dat zonder enige begeleiding van een instrument Bulgaarse en Balkan volksliederen brengt. Dissonantie, bijzondere maatsoorten en oude verhalen zullen je oren verbazen. Het is intiem, sober en het blijft boeien van de eerste ademhaling tot de laatste noot uitgezongen is. 

met: Gergana Velokova, Jolien Gebruers en Sophia Keck

Organisatie: Festival van Vlaanderen, Stroom

 

Tarieven

Basistarief: 0.00 euro