Tristero

Iemand van ons
Theater

Met wie zou u graag eens de lakens delen? En waar zou u het dan over hebben?

Tristero duikt met een clubje doorwinterde toneelspelers in bed. Daar wordt volop gepraat, over de liefde uiteraard, maar ook over de politiek en het leven. Met trefzekere humor tasten de spelers elkaar af, ze trekken de lakens naar zich toe en geven zich voorzichtig bloot.

‘Iemand van ons’ is een voorstelling vol grote en kleine uitspraken. De clichés, citaten en geheimen volgen elkaar in hoog tempo op: over de Politiek, de Liefde en de Mens. De spelers leveren zo een ontwapenend grappige en onverwachte inkijk in hun privéleven en gedachtewereld.

In die stroom van banale én interessante, scherpe én vage uitspraken, verschijnt de mens: kwetsbaar of sterk, eenzaam of niet, eerlijk en vals tegelijk.

De oerversie van ‘Iemand van ons’ werd in 2005 gemaakt, nadien volgden met succes een Franstalige en een Portugese versie. Nu komt Tristero met een ‘remake’ met de frisse inbreng van actrices en acteurs met véél levenservaring. Niemand minder dan Mark Verstraete, Bob De Moor, Kristin Arras, Mieke Verdin, Els Olaerts en Mieke De Groote delen samen het bed.

Concept en tekst: Peter Vandenbempt
Spel: Kristin Arras, Mieke De Groote, Bob De Moor, Mieke Verdin, Mark Verstraete en Els Olaerts

www.tristero.be

Video

Pers
  • Een schot in de roos. (De Standaard)
  • Klein tekstpareltje gebruikt theater tegelijk als spielerei en kansel. (De Morgen)
  • Ze spelen een anoniem rondje “Wie ben ik?” en laten je zo samenzweerderig en zonder gêne delen in hun (bed)geheimpjes. Een dik uur food for thought, boeiend badend in eenvoud. Faut le faire. (Cutting Edge)
  • Meer dan dialoog is de voorstelling een aaneenrijging van feiten, meningen, herinneringen of bezorgdheden. De bekentenissen zijn soms ontzettend banaal, dan weer heel erg groot, soms anekdotisch en soms een tikje gedurfd. Maar net door die weloverwogen afwisseling van de grote en kleine dingen des levens wordt de voorstelling een speels, grappig, maar vooral heel open en menselijk portret, met alle aspecten die daarbij horen. […] De regie, de vaart en het spelplezier van deze zes maken toch vooral dat Iemand van ons ook iets eigenzinnigs en unieks geworden is. Iemand van ons zou het u ten zeerste kunnen aanbevelen om te gaan kijken. (Magali Degrande – Het Nieuwsblad)

Tarieven

Basistarief: 16.00 euro

- 26 jaar: 12.00 euro

UiTPAS aan kansentarief: 1.50 euro

Gelijkaardig