Jules Vanden Abbeele wint ‘gouden puit’ op Berlaars Sportgala

In Cultuurhuis Stroming vond vrijdagavond het Berlaarse Sportgala plaats. Sporters die het afgelopen jaar uitzonderlijke sportpresentaties leverden, werden er gehuldigd. De hoofdprijs – een ‘gouden puit’ – ging naar judoka Jules Vanden Abbeele.

Een heleboel Berlaarse sporters ruilden afgelopen vrijdagavond hun sporttruitje, balletpak of loopschoenen in voor een proper hemd en netjes gepoetste schoenen. De reden: het jaarlijkse Sportgala in Cultuurhuis Stroming.

Zowel individuele sporters als ploegen, G-sporters en vrijwilligers werden er tijdens een wervelende show gehuldigd voor hun opmerkelijke sportprestaties van het afgelopen jaar.

Sportfiguur van het jaar

Ook de titel ‘Sportfiguur van het jaar’ werd uitgereikt. “Die eer ging dit jaar naar Jules Vanden Abbeele”, vertelt schepen van sport Steven Vandersnickt. “Jules werd in 2023 Oost-Vlaams, Vlaams én Belgisch kampioen judo en zette onze gemeente op die manier mooi in de kijker. We zijn uiteraard trots op al onze sporters, sportclubs en vrijwilligers die van onze gemeente een sportieve gemeente maken.”