Stef Bos

In Concert
Muziek

Stef Bos:
"Ik zing zolang ik blijf bestaan. Ik zing totdat ik onderga. Ik zing de longen uit mijn lijf. Ik zing mij weg uit deze tijd. Ik zing mezelf vrij."

Dit is nu later.

Vanaf mei 2022 staat Stef Bos er weer, in zijn creatieve biotoop, het theater. Na een solo op de rand van standup comedy in het najaar van 2021 in België, Nederland en Zuid Afrika, begint hij vanaf mei 2022 in België aan een avontuur met de band en een voorstelling die vooral terugblikt en een beetje vooruit. 

30 jaar Papa.
In 1991 maakte Stef Bos furore met zijn debuut- en doorbraakalbum “Is dit nu later”. Daarop ijzersterke en tijdloze nummers als Wodka, Wat een wonder, Is dit nu later, en vooral Papa. Stef Bos is onlosmakelijk verbonden met deze song. Het liedje blijft actueel. Op het moment dat Stef het nummer schreef had zijn vader gehoord dat hij nog hooguit enkele maanden te leven had (uiteindelijk zou hij overlijden in 2014 op 91-jarige leeftijd). Zoveel verschillen tussen vader en zoon, en toch zoveel liefde. De essentie van het nummer is de laatste zin : ‘maar papa, ik hou steeds meer van jou’. Verder komt het bekende oeuvre voorbij en songs die de afgelopen twee jaar door het Nederlandse tv programma ‘Beste Zangers’ (zeg maar ‘De Liefde voor Muziek’ in Nederland) het licht hebben gezien.
 
En dan de toekomst.
Er zal zeker ook een tip van de sluier worden opgelicht  van zijn nieuwe cd ‘Bitterlief’ die in het najaar het licht zal zien. Een cd die geproduceerd werd door Jo Francken. De eerste keer sinds 1992 dat hij met een producer werkte. Toendertijd was dat Boudewijn de Groot voor ‘Tussen de liefde en de leegte’. Het idee was er al langer om met Jo Francken in zee te gaan maar tijdens de Corona periode was er ook echt tijd om dat te doen.

Copyright: Lieke Anna

Met: Stef Bos, Ton Snijders (toetsen), René van Mierlo (gitaar), Lené te Voortwis (bas) en Martin de Wagter (drum)

Video

Pers
  • Stef Bos weet met zijn repertoire een snaar te raken bij steeds meer mensen, waar nu zoveel behoefte aan is in deze tijd van onzekerheid, onrust, geweld en oorlog. Zijn teksten getuigen bijna allemaal van een morele en emotionele noodzaak die soms zalvend, dan weer liefdevol en bindend hun uitwerking hebben op je gemoed. (Wiggele Wouda in Drachten)

Tarieven

Basistarief: 26.00 euro

- 26 jaar: 22.00 euro

UiTPAS aan kansentarief: 1.50 euro