Rode Duivel Jan Vertonghen opent nieuw interactief speeltoestel aan Donkmeer

Rode Duivel Jan Vertonghen heeft vandaag de Jan Vertonghen Foundation Playground, de interactieve speelboog in het Donkoeverpark, officieel geopend in naam van de Jan Vertonghen Foundation. Het toestel met slimme camera die bewegingen detecteert, roept kinderen op tot actie. Veel beweging en spelplezier gegarandeerd!

Met het openen van speeltoestellen in samenwerking met steden en gemeenten, wil de Jan Vertonghen Foundation kinderen stimuleren om meer buiten te sporten, te spelen en te bewegen. De speeltoestellen zijn aangepast aan de huidige interesses van de jeugd en nodigen uit tot actie en reactie tijdens het spelen. Interactiviteit wordt gekoppeld aan lichaamsbeweging.

Samen spelen ongeacht leeftijd, geslacht of beperkingen
“Met de Foundation wil ik mee helpen bouwen aan een wereld die kinderen in staat stelt hun volle potentieel te benutten”, legt Vertonghen uit. “Een omgeving waarin kinderen samen kunnen spelen ongeacht leeftijd, geslacht, fysieke of mentale beperkingen. Een plek waarin elk kind zich bijzonder kan voelen. Ik ben dan ook blij dat we met gemeente Berlare de handen in elkaar hebben geslagen om deze speelboog voor de kinderen van Berlare op te stellen.”
De Jan Vertonghen Foundation, opgericht in 2018 rond de honderdste interland van de Rode Duivel, wil zoveel mogelijk kinderen aanzetten tot spelen, bewegen en creatief zijn. Wanneer kinderen de kans krijgen om zich in een mindere periode af en toe gewoon weer kind te voelen en plezier te maken, ongeacht hun fysieke of mentale beperkingen, komt dat hun welzijn ten goede. “Dat is dan ook de reden waarom we dit project met de Jan Vertonghen Foundation zijn aangegaan”, aldus nog schepen van gelijke kansen Urbain Van Boven.

Naast Berlare zijn er ook interactieve speeltoestellen in Temse, Niel en bij het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.