Sint-Maarten

Berlare en de erfgoedwerking van Dijk92 zetten Sint-Maarten in de kijker met een infopaneel en wandelroutes met de Erfgoedapp.

In Berlare valt er heel wat over Sint-Maarten te ontdekken. Neem een kijkje op het infopaneel dat vanaf begin november aan de gevel van CC Stroming hangt: via QR-codes op het paneel word je doorgeleid naar meer informatie, weetjes en interactieve content rond Sint-Maarten. Zo geeft Sint-Maarten een digitale rondleiding in de kerken die aan hem gewijd zijn in de regio. Jong en oud leren meer over de verschillen tussen Sint-Maarten en Sinterklaas via 5 animatiefilmpjes.

Het infopaneel kan ook het startpunt zijn van een dag wandel- of fietsplezier. De erfgoedcel ontwikkelde 5 Sint-Maartenroutes in de regio. Elke route verbindt plaatsen waar de traditie leeft via de mooiste wegjes. Via de gratis Erfgoedapp leer je langsheen de route meer over de Sint-Maartentraditie en over lokale plaatsen en gebruiken rond de goedheilig man. Dit regionale fiets- en wandelnetwerk maakt deel uit van de Europese Culturele Route 'Via Sancti Martini'. Lange afstandswandelaars kunnen hun hart ophalen aan Sint-Martinuserfgoed, helemaal tot in de geboorteplaats van Sint-Maarten, gelegen in Hongarije.

Meer info op website dijk92.

Meer info over de wandelroute.

Onderstaande video: Met Sint-Maarten op huisbezoek in de Sint-Martinuskerk van Berlare