Triatlon Donkmeer 2022

Lopen, Fietsen, Wateractiviteit

Op zaterdag 28 mei vindt de 37e editie van triatlon Donkmeer plaats, met start en aankomst aan Festivalhal Donkmeer.

 

AANBOD

Start to triatlon

Heb je altijd al willen deelnemen aan een triatlon, maar is de Kwart triatlon nog wat te hoog gerepen? Dan is “Start to triatlon” ideaal voor jou. In deze instapafstand zwem je 200m, fiets je 15 km en loop je 3,5 km. 

Trio- triatlon

Wie is de snelste club, vereniging, ploeg, familie of vriendengroep van Berlare en omstreken? Ontdek het via deze aflossingstriatlon op en rond het Donkmeer. Ploegen bestaan uit drie personen: de eerste deelnemer zwemt 200m, de tweede fietst 15 km en de laatste loopt 3,5 km.

Kwart triatlon

De ondertussen 37e editie van Triatlon Donkmeer zal er net zo uit zien als andere jaren. In deze competieve reeks zwem je 1km, fiets je 45km en loop je 10,5 km. 
 

PROGRAMMA

 • 10.00 uur: start trio-triatlon en start to triatlon
 • 13.30 uur: start kwarttriatlon

INSCHRIJVINGEN
Inschrijven voor de wedstijd kan via deze website.

Hieronder vind je een lijst van de verschillende inschrijvingsvoorwaarden. (Opgelet: er is een beperkt aantal deelnemers.) 

De inschrijvingen starten op 5 januari voor gelicentieerden en inwoners van Berlare. Vanaf 19 januari kunnen ook niet-gelicentieerden en niet-inwoners zich inschrijven.

 • Nieuw: eerst registreren op de website alvorens te kunnen inschrijven. Dit gebeurt via het platform 3ntrance (zie inschrijvingslink). 
 • Kostprijs: 
  • Kwarttriatlon: 25,00 euro voor gelicentieerde atleten en inwoners, 45,00 euro voor niet-gelicentieerde atleten en niet-inwoners ( 25,00 euro inschrijving + 20,00 euro daglicentie)..
  • Trio-triatlon:16,00 per team + 5 euro daglincentie per niet gelicentieerde atleet + administratiekost
  • Start to triatlon: 15,00 euro voor gelicentieerde atleten en inwoners, niet-gelicentieerde atleten en niet-inwoners betalen ook nog een daglicentie.
 • Er kan betaald worden via online banking:
  • Via online banking kunnen de deelnemers de betaling in één keer in orde brengen. 

WETSUIT

Het dragen van een wetsuit is toegestaan afhankelijk van de watertemperatuur. (Verboden bij een watertemperatuur boven 23 graden) . Je kan er indien gewenst, eentje huren voor 30 euro via deze website

MASSAGE

Dit jaar kan je ook een massage reserveren. Stuur een mailtje naar sportqube.lokeren@gmail.com met vermelding van je naam, voor welke wedstrijd je ingeschreven bent en het gewenste tijdstip van de massage. De kostprijs voor deze massage van ongeveer 15 minuten is 5 euro. 

Verkeersmaatregelen triatlon

Om alles in goede banen te leiden, neemt het gemeentebestuur op zaterdag 28 mei 2022 een aantal verkeers- en veiligheidsmaatregelen.

Je vindt alle info op https://berlare.be/www-berlare-be-28-5-verkeersmaatregelen-triatlon.html

Doorgaand verkeer vermijdt best de omgeving. Kom je supporteren? Kom dan bij voorkeur te voet of per fiets.

 

Meer info

Links binnenkort beschikbaar.

Tarieven

Kwart: gelicentieerden en inwoners: 25.00 euro

Kwart: niet-gelicentieerden en niet-inwoners ( inschrijving + daglicentie): 45.00 euro

Trio triatlon: 18.00 euro

Start To Triatlon: 10.00 euro